Contacta’ns
Arrow-right-black

Conceptes bàsics sobre el posicionament SEM

El posicionament SEM et permet aparèixer entre els primers resultats de cerca de manera quasi immediata. T'expliquem com aconseguir el millor posicionament a Google!

El posicionament SEM (Search Engine Marketing), també conegut com a posicionament PCC (pagament per clic) o “els anuncis de Google”, permet aparèixer entre els primers resultats de cerca i augmentar el tràfic de la nostra pàgina web, de manera quasi immediata. Ens referim, doncs, a totes les accions de pagament que es poden efectuar a les pàgines que facin servir el motor de cerca de Google.

Així, el posicionament SEM s’ha convertit en un imprescindible dins les estratègies de màrqueting digital, ja que garanteix un gran retorn i ajuda a assolir més ràpidament els objectius establerts. L’eina més utilitzada per aquest tipus de publicitat és Google Ads, la qual ens permet definir amb gran precisió l’estratègia i optimitzar les campanyes per tal de generar el màxim de leads (clients potencials) al cost més baix.

Consells i estratègies per aconseguir el millor posicionament SEM

A continuació, t’expliquem els conceptes bàsics, però essencials, per optimitzar al màxim les nostres campanyes i aconseguir els millors resultats!

1. Els objectius i l’audiència

Tenir els objectius clars és bàsic i imprescindible a l’hora de començar qualsevol  estratègia de màrqueting. Per tant, el primer que hem de fer per planificar una campanya de SEM efectiva, serà definir els nostres objectius. Ens pot interessar promocionar un producte en concret, incrementar la notorietat de marca, o la fidelització de clients, entre d’altres. Aquests són alguns dels propòsits que hem de tenir clars per tal de crear una campanya amb èxit.  

A quin tipus de clients va dirigida l'empresa? Quina serà la nostra audiència? Quins resultats volem obtenir? Google Ads et proporciona moltes possibilitats de segmentació, per edat, per sexe, per interessos, etc. Per tant, definir quina volem que sigui la nostra audiència serà clau per assolir els nostres objectius.

2. El pressupost

El sistema de pagament que proposa Google Ads és continuat. Per això, és important tenir present que la visibilitat dels anuncis dependrà dels diners que ens gastem per cada campanya. Així, haurem de determinar de manera estratègica el pressupost, segons el rendiment dels anuncis i les paraules clau que més ens interessin.

3. Les paraules clau

Google Ads t’ofereix un planificador de paraules clau, el qual ens permet afegir filtres segons el públic a qui ens interessa dirigir els anuncis. D'aquesta manera, podrem fer una estimació sobre el rendiment de cada paraula clau i seleccionar aquelles més adequades per la campanya.  

4. El tipus de campanya

Segons els nostres objectius, haurem d’escollir entre els diferents tipus d’anuncis i campanyes que t’ofereix Googel Ads: anuncis de text, de vídeo, d’imatges, campanyes de cerca, de display, de shoppig, etc.

5. La redacció de l’anunci

Amb els objectius ben definits i les paraules clau seleccionades, haurem de redactar el contingut dels anuncis. La redacció de l’anunci és la base de la campanya i, per tant, el que apeixarà als clients i determinarà el seu comportament. Doncs, és importants crear un bon copy, fidel als objectius establerts i on apareguin les paraules clau més interessants.

6. El remarketing i la competència

Ser conscient de la nostra competència ens ajudarà a personalitzar les campanyes. A través del remarketing, podrem arribar a determinats usuaris que sabem, pel seu anterior comportament, que estan interessats en els nostres productes, per exemple.

7. El seguiment de la campanya

Un cop llançada la campanya, haurem de fer-ne un seguiment per tal de saber quins anuncis i quines paraules clau funcionen millor. Així, la podrem actualitzar a temps real segons el seu rendiment i els resultats obtinguts.

Des de Nou de Deu oferim la gestió integral dels anuncis de Google. Mitjançant el Briefing, l’auditoria de la web i l’opinió del client, Nou de Deu desenvoluparà els anuncis més adients per tal d'assolir els objectius previstos. Presentem informes setmanals dels resultats, així com del manteniment realitzat.

És recomanable que el posicionament SEM vagi acompanyat d’una estratègia de SEO (posicionament orgànic), ja que aquesta serà la que ens permetrà aconseguir un posicionament sòlid a llarg termini. Per ambdues, Nou de Deu et pot ajudar! Sol·licita pressupost sense compromís.


Compartir publicació
whatsapp