Contacta’ns
Arrow-right-black

La importància del màrqueting editorial i com elaborar la millor estratègia

T'expliquem per què és important el màrqueting editorial i les tècniques imprescindibles per elaborar la millor estratègia perquè el teu llibre arribi allà on et proposis.

Encara que a vegades costa de reconèixer, un llibre no deixa de ser un producte i un escriptor viu de les seves vendes. Per tant, en una era en la que cada dia apareixen nou autors i la llista de novetats editorials és infinita, qualsevol escriptor, novell o veterà, necessitarà definir una estratègia de màrqueting editorial per tal que la seva feina sigui rendible.

Moltes editorials encara no s’han atrevit a posar-se de ple en el màrqueting digital a l’hora de planejar la seva estratègia de publicitat, ja que, sovint, segueixen el mètode tradicional davant un target molt concret. Però la veritat és que cada vegada sorgeixen més propostes que aposten per nous formats, els quals permeten obrir el mercat a més gent i segmentar a un públic més ampli. Així doncs, és primordial que el sector editorial s’adapti a aquesta evolució a l’hora de plantejar l’estratègia de màrqueting de qualsevol llibre.

Estratègies de màrqueting editorial

Com qualsevol pla de màrqueting, primer de tot, s'hauran d'establir uns objectius a partir d'un l'estudi del mercat per definir el públic a qui volem arribar. Dependrà, doncs, del format, del tipus de contingut, de l'autor i del públic objectiu, l'estratègia de màrqueting digital que s'haurà d'utilitzar.

A continuació, t'expliquem algunes tècniques imprescindibles de màrqueting editorial per fer que el teu llibre arribi allà on et proposis.

Disseny i maquetació

El disseny del teu llibre serà un element més de la campanya de publicitat, i segons com, podria esdevenir l'element principal. A banda del contingut, el concepte que vulguis projectar dependrà en gran manera de la maquetació, la mida del text i la presentació. D'això també dependrà l'experiència que tingui el lector amb el llibre i, per tant, determinarà el seu èxit.

Xarxes Socials

Avui en dia les xarxes socials ens ajuden a definir una imatge de marca, permeten crear comunitats, i s'han convertit en una eina indispensable per a qualsevol estratègia de màrqueting.

Així com el sector editorial, les formes de la crítica literària convencional estàn en procés de transformació. El que fins ara havia estat la manera tradicional i més eficaç de promoure qualsevol obra: les crítiques als diaris, cada vegada tenen menys influència i menys lectors. En canvi, l'opinió es crea moltes vegades dins les mateixes xarxes, com ara Twitter, Instagram o Tik Tok. "Els influencies" o les persones amb molts seguidors, són les que tenen el poder per generar opinió i promocionar un títol.

En aquest article t'expliquem per què és imprescindible definir una estratègia de Social Media Marketing.

E-mail màrqueting

L'E-mail màrqueting consisteix a enviar mails a una base de clients que prèviament haurem aconseguit i que, per tant, seran clients potencials. Aquesta tàctica pot ser, a la llarga, l'eina més eficaç de cara a la venda de llibres, però també la més complexa.

Posicionament web i altres estratègies

Crear una pàgina web per vendre i promocionar el teu o les teus llibres et pot permetre també crear una marca personal, la qual cosa pot incentivar al públic a la compra o bé a seguir la teva trajectòria i, en conseqüència, generaràs una comunitat que t'ajudarà a l'hora d'aconseguir els objectius que et proposis. Aquesta estratègia es recomana a autors amb la intenció de llançar més d'un llibre o ja amb una carrera prèvia.

Com bé hem dit anteriorment, el món editorial és canviant, així com el mercat, que s'engrandeix o es redueix segons el sector, per tant, les tècniques per vendre llibres són variables. Així doncs, et recomanem sempre que contactis amb una agència especialista per tal de trobar la millor estratègia de màrqueting editorial.

Ja coneixes els nostres serveis?

Des de Nou de Deu t’ajudem en allò que necessitis. Som especialistes en màrqueting digital i t'oferim serveis de  SEO, SEM i SMM avançat, perquè puguis anar un pas més enllà en la teva estratègia de màrqueting i assoleixis tots els teus objectius.

Contacta amb nosaltres sense compromís!


Compartir publicació
whatsapp